TUINONTWERP

Heeft u een nieuw of een bestaand huis, waarvan de tuin helemaal op de schop moet? Of wilt u liever een gedeeltelijke upgrade van uw tuin? Wij komen u graag helpen met advies en ideeën. Tijdens de bezichtiging van uw tuin onderzoeken wij uw wensen en geven wij suggesties op welke wijze wij uw tuin zouden kunnen aanpakken. Vervolgens maken wij in overleg met u een ontwerp en een begroting van de kosten, die we samen met u doornemen en toelichten. Bent u tevreden dan gaan wij aan de slag en leveren wij de sfeervolle tuin helemaal zit klaar aan u op.

Het doen van de bezichtiging en het maken van de begroting is geheel gratis. U weet daardoor vooraf precies waar u aan toe bent.

Is uw interesse gewekt en/of heeft u vragen neem dan vrijblijvend contact op:

 

Ricardo Gerlofsma uw tuinman – hovenier in Vlaardingen, Schiedam, Maassluis en omstreken.

TUINAANLEG

Het aanleggen van een tuin omvat heel wat verschillende werkzaamheden, hieronder een opsomming waar we u zoal mee van dienst kunnen zijn:

Graafwerkzaamheden,

Zoals het afgraven van uw tuin en/of het aanvullen van uw tuin met bestratingszand of tuinaarde. Het vervangen van oude ingeklonken tuingrond door nieuwe tuingrond. Het opvullen van gaten in de tuin of het ophogen van de bestrating.

Bestrating en terrassen,

Het leveren en/of leggen van alle soorten sier- en functionele bestratingen zoals terrassen, paden en oprit(ten).

Erfafscheidingen,

Het leveren en/of plaatsen van schuttingen en of andere erfafscheidingen.

Veranda’s en leefruimtes,

Het aanleggen van een functionele leefruimte met zitruimte, zonnewering, buitenverwarming bestrating of vlonders.

Beschoeiingen,

Het beschoeien van sloten en vijvers.

Tuinvijvers,

Het ontwerp, het leveren en het aanleggen van tuinvijvers en waterpartijen inclusief waterornamenten, beplanting, waterzuivering en belichting.

Verlichting,

Het ontwerp en de uitvoering van het uitlichten van uw tuin zodat deze ook in het donker nog een genot is om naar te kijken.

Beplanting,

Het advies, leveren en/of  beplanten van alle soorten bomen, struiken, heggen en gewassen. Het verwijderen van bomen.

 

Vragen neem dan vrijblijvend contact op:

 

Ricardo Gerlofsma uw tuinman – hovenier in Vlaardingen, Schiedam, Maassluis en omstreken.

Wat wordt er verstaan onder tuinonderhoud? Dit is geheel afhankelijk van uw wensen. Zoekt u vooral hulp bij het grote onderhoud zoals jaarlijks snoei- en knipwerk en doet u de rest graag zelf of wilt u alleen van uw tuin genieten en zelfs het gras wekelijks gemaaid hebben? Dat en alles wat er tussen ligt is mogelijk.

Het onderhouden van uw siertuin heeft soms ook wat extra aandacht nodig zo vraagt u zich misschien af wanneer en hoe het onderhoud van uw struik of boom het beste kan gebeuren? Ook hierbij zijn wij u graag behulpzaam.

U kunt uw tuin door mij wekelijks, maandelijks of per seizoen laten onderhouden. Ook een ‘enkele’ voorjaars-, najaars- of winterbeurt is mogelijk.

Het onderhoud kan plaatsvinden op basis van nacalculatie of in de vorm van een onderhoudscontract zodat u van tevoren precies weet wat het gaat kosten. Laat u eens informeren over de mogelijkheden u zult zien dat u dan nog meer van uw tuin kunt genieten.

Interesse en/of vragen neem dan vrijblijvend contact op:

 

Ricardo Gerlofsma uw tuinman – hovenier in Vlaardingen, Schiedam, Maassluis en omstreken.